Начало ММА Кой бе Абдулманап Нурмагомедов?

Кой бе Абдулманап Нурмагомедов?

Кой бе Абдулманап Нурмагомедов?
0

Бащата и треньорът на Хабиб Нурмгомедов – Абдулманап Нурмагомедов, е починал в московска болница по-рано днес в следствие на дълга и тежка борба с коронавируса.

Нурмгомедов-старши оставя зад себе си огромно наследство в бойните спортове.

Шампионът на UFC в лека категория е без съмнение едно от най-доминантните имена в историята на смесените бойни изкуства и вината за това е в огромна степен на баща му. Абдуламанап е заслужил майстор на спорта на СССР в свободната борба и има титлата „Почетен треньор на Русия“.

Именно покойният баща на Хабиб му показва първите стъпки в борбата и самбото, превръщайки част от фамилната им къща в зала за тренировки.

Абдулманап си печели репутацията на създател на шампиони. Специалистът в борбата и самбото се превръща в един от най-уважаваните треньори в Русия и получава прякора „Бащата на дагестанския ММА“. От 2016 г. е главен треньор в бойния клуб „Eagles MMA“.

Абдулманап Нурмагомедов бе в ъгъла на сина си в неговия последен засега шампионски мач срещу Дъстин Порие. Хабиб задуши американецът точно пред очите на баща си, който не успя да присъства на големите мачое в кариерата на „Орела“ заради отказ да получи американска виза.

Син и баща Нурмагомедови се срещнаха лично с президента на Русия – Владимир Путин, след успеха на Хабиб над Конър Макгрегър през 2018-та г.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.