Начало Борба Световна информационна агенция с материал за Едмонд Назарян

Световна информационна агенция с материал за Едмонд Назарян

Световна информационна агенция с материал за Едмонд Назарян
0

Не липсва медийно внимание към новото дете-чудо на родната борба

Едва 18-годишен, Едмонд Назарян покори европейския връх в категория до 55кг., в класическия стил на шампионата, провел се в Рим, Италия в началото на този месец. Огромният успех на сина на легендарния Армен Назарян не остана незабелязан и от световните информационни агенции.

„Ройтерс“, която е една от най-големите информационни агенции в света, посвети материал за надеждата на България. В него 18-годишният талант признава, че твърдо е решен да повтори успехите на именития си баща и уверено върви по неговите стъпки.

Най-голямата ми цел е олимпийска титла. Готов съм да премина през всички трудности и предизвикателства. Знам кой е баща ми и знам, че е голяма отговорност. Но не се страхувам“ , споделя Еди в интервюто, направено в зала „Дианабад“.

Самият Армен Назарян, който в кариерата си има 2 олимпийски, 3 световни и 6 европейски титли, още не е сигурен дали синът му ще се бори на оставащите две олимпийски квалификации за Токио. Според него Еди е твърде млад, а и трябва да качва килограми, за да участва в непознатата за него категория до 60 кг.

„Той все още не е достатъчно силен, но е хубаво, че е истински боец. Смел е и винаги, когато е на тепиха, действа атакуващо. Желанието му да печели точки е по-силно от всичко. И никога няма да го видите да пасира и да си пази точките. Ще видим дали ще се състезава за олимпийската квалификация в София през април…“ , споделя Назарян-старши.

А младият талант подчертава, че за израстването много му помага и играта на шахмат.

„Това е игра на логика, която развива скоростта на мисълта. Шахът подобрява уменията ми за вземане на решения, особено важни при борбата“ , разкрива европейският номер 1 при най-леките.

Целият материал може да прочетете ТУК

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.