Начало Борба Назарян над всички в първия ден от Европейското по борба (ВИДЕО)

Назарян над всички в първия ден от Европейското по борба (ВИДЕО)

Назарян над всички в първия ден от Европейското по борба (ВИДЕО)
1

Хвърляне на талантът ни бе избрано за номер 1 от Световната федерация по борба

Едмонд Назарян удиви цял свят с класирането си за финала в категория до 55 кг., в класическия стил на шампионата на Стария континент, който се провежда в Рим, Италия. Хвърлянето му при резултат 1:5 точки в полуфиналната схватка, което му донесе 4 точки, бе избрано за номер 1 на първия ден от Европейското първенство.

Световната федерация по борба и целият свят са удивени от представянето на най-малкия участник на шампионата. Те пуснаха и материал, в който сравняват него с легендарния му баща – Армен Назарян.

 Интересното е, че Едмонд вече мина баща си по отношение на спечелен първи медал при мъжете от голямо първенство. 18-годишният ни талант вече има сигурен поне сребърен медал от шампионата в Италия. Армен Назарян печели първото си отличие на Световното първенство по борба, през 1993г. в Стокхолм (за Армения). Тогава той е на 19 години. На Европейската сцена пък, Назарян-старши печели първия си медал на 20 години – злато от шампионата в Атина, провел се през 1994 г. (за Армения).

Армен Назарян има общо 20 медала от най-големите първенства по борба, от които 2 олимпийски, 6 европейски и 3 световни титли.

Вижте още веднъж цялата схватка от полуфиналите на Едмонд Назарян срещу световния и европейски шампион за 2018 година – Елдениз Азизли.

Тази вечер от 19.00 часа започват финалите като Едмонд ще спори с руснака Виталий Кабалоев, който е настоящият европейски шампион в категорията. Сблъсъкът за титлата може да проследите „на живо“ ТУК.

Снимка: Костадин Андонов

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".