Начало Борба Назарян над всички в първия ден от Европейското по борба (ВИДЕО)

Назарян над всички в първия ден от Европейското по борба (ВИДЕО)

Назарян над всички в първия ден от Европейското по борба (ВИДЕО)
0

Хвърляне на талантът ни бе избрано за номер 1 от Световната федерация по борба

Едмонд Назарян удиви цял свят с класирането си за финала в категория до 55 кг., в класическия стил на шампионата на Стария континент, който се провежда в Рим, Италия. Хвърлянето му при резултат 1:5 точки в полуфиналната схватка, което му донесе 4 точки, бе избрано за номер 1 на първия ден от Европейското първенство.

Световната федерация по борба и целият свят са удивени от представянето на най-малкия участник на шампионата. Те пуснаха и материал, в който сравняват него с легендарния му баща – Армен Назарян.

 Интересното е, че Едмонд вече мина баща си по отношение на спечелен първи медал при мъжете от голямо първенство. 18-годишният ни талант вече има сигурен поне сребърен медал от шампионата в Италия. Армен Назарян печели първото си отличие на Световното първенство по борба, през 1993г. в Стокхолм (за Армения). Тогава той е на 19 години. На Европейската сцена пък, Назарян-старши печели първия си медал на 20 години – злато от шампионата в Атина, провел се през 1994 г. (за Армения).

Армен Назарян има общо 20 медала от най-големите първенства по борба, от които 2 олимпийски, 6 европейски и 3 световни титли.

Вижте още веднъж цялата схватка от полуфиналите на Едмонд Назарян срещу световния и европейски шампион за 2018 година – Елдениз Азизли.

Тази вечер от 19.00 часа започват финалите като Едмонд ще спори с руснака Виталий Кабалоев, който е настоящият европейски шампион в категорията. Сблъсъкът за титлата може да проследите „на живо“ ТУК.

Снимка: Костадин Андонов

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.