Начало Борба Класиците в топ 10 в отборното класиране

Класиците в топ 10 в отборното класиране

Класиците в топ 10 в отборното класиране
0

Националите ни с прогес спрямо предното Европейско първенство

България се нареди на 8-а позиция в отборното класиране в класическия стил на Европейското първенство по борба за мъже и жени, което се провежда в Рим, Италия. Възпитаниците на Армен Назарян и Бисер Георгиев спечелиха общо 75 точки, което им позволи да влезнат в топ 10 в класацията. Това е и с позиция по-напред спрямо предходния шампионат на Стария континент, на който страната ни зае 9 място в класическия стил.

В основата на добрия ни ранкинг е титлата на Едмонд Назарян при най-леките, която донесе на страната ни 25 точки, както и сребърния медал на Даниел Александров при 82-килограмовите. Той носи на България 20 точки.

Отборното класиране спечели тимът на Русия. Шампионите имат 128 точки, като интересното е, че не спечелиха нито една титла. Руснаците ликуваха и преди година на Европейското, което се проведе в Румъния. Втори отборно са Азербайджан. Те спечелиха 2 титли на шампионата в Рим. Тройката допълва съставът на Турция.

При жените, за момента се очертава битка между България, Украйна и Русия за първото място отборно. В първите 5 категории рускините водят с три финалистки, а Украйна и България имат по две. Преди година, украинките ликуваха с отборната титла. Ние се наредихме втори, а рускините бяха шести.

Европейското първенство по борба за мъже и жени, което се провежда в Рим, Италия може да следите „на живо“ ТУК.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.