Начало Борба Едмонд Назарян е европейски шампион!
4

Едмонд Назарян е европейски шампион!

Едмонд Назарян е европейски шампион!
4

Едмонд Назарян е европейски шампион по борба в категория до 55 килограма! На финала на първенството в Рим синът на двукратния олимпийски шампион Армен Назарян победи руснака Виталий Кабалоев със 7:3 и се окичи със златния медал.

Българският борец, който дебютира при мъжете на голямо първенство, започна по-активно и нападателно, а с това успя да запише и първи точка на своя актив. Последва наказание и прехвърляне и Назарян поведе с 5:0.

Кабалоев успя да изхвърли от тепиха нашето момче и записа точка в актива си.

След паузата руснакът натисна, но младият българин успя да спре атаките му и по-малко от две минути преди края имаше аванс от 5:1. 22 секунди преди края разликата бе намалена до 2 точки в полза на Назарян.

Едмонд успя да вземе две поредни точки и да ликува с 7:3!

Назарян стигна до решителната схватка след три категорични победи – две с технически туш и туш на полуфиналите. Едмонд поднесе голямата сензация снощи, справяйки се отлично срещу световния и европейски шампион за 2018 година Елданиз Азизли (Азербайджан), над когото надделя и си осигури класирането в битката за златото още при дебюта си на голямо първенство при мъжете.