Начало Борба Едмонд Назарян се насочва към мъжете и смяна на категорията (ВИДЕО)

Едмонд Назарян се насочва към мъжете и смяна на категорията (ВИДЕО)

Едмонд Назарян се насочва към мъжете и смяна на категорията (ВИДЕО)
0

Голямата надежда на българската борба Едмонд Назарян днес навършва пълнолетие. Синът на двукратния олимпийски шампион и легенда на българската борба – Армен Назарян, е роден на 19-ти януари 2002 г.

Назарян-младши върви уверено по стъпките на баща си и жъне успехи в класическия стил на борбата. За своята все още крехка възраст той има сериозни успехи зад гърба си – двукратен европейски шампион за кадети, сребърен и бронзов медалист от Световното първенство за кадети, трето място на Младежки олимпийски игри в Буенос Айрес през 2018 г. и много републикански титли.

От тази година за 18-годишния Едмонд предстои ново предизвикателство. Освен да вземе успешно матурите си и да завърши своето образование, той ще се качи и във възрастовата категория при мъжете. 

„Говорихме и с баща ми и с моите треньори и решихме да пробваме сега на Републиканското първенство в София как ще се представя при мъжете и след това ще решаваме къде да участвам – на световни, европейски. Да видим как ще се представя там и в края на годината ще мислим за първенствата при подрастващите“, призна Назарян-младши.

Едмонд Назарян вече изкара подготвителен лагер с мъжкия национален отбор на високопланинската база Белмекен. 

www.bul-wrestling.org

„Беше супер и придобих повече опит с по-големите борци“, посочва Еди и признава, че най-много са му помагали неговите идоли световният и европейски шампион и спортист номер 1 на България за 2013 г. Иво Ангелов и бронзовият медалист от световното и европейското Айк Мнацаканян.

Назарян-младши ще сменя и категорията  – от до 48 кг и 51 кг, той иска да отиде на 55 кг, а след лятото и на 60 кг.

Успехите на Едмонд Назарян през 2019-та му донесоха и пето място в класацията Топ 10 на „Най-добър млад спортист на България“.

„Беше силна година, защото взех два медала от големите първенства. И това беше голямо постижение, макар че исках да стана световен шампион. Малко не ми достигна във финала на световното, трябваше да съм малко по-подготвен, но не съжалявам“, коментира Еди и обещава с всяка година да става по-добър и да се качва нагоре в класациите.

Екипът на Boec.BG честити празника на Едмонд Назарян и му пожелава много здраве, кураж, сили и вдъхновение за усехи! 

Цялото интервю с Едмонд Назарян може да изгледате във видеото: