Начало ММА Георги Валентинов: Видях стария Конър Макгрегър

Георги Валентинов: Видях стария Конър Макгрегър

Георги Валентинов: Видях стария Конър Макгрегър
0

Завръщането на Конър Макгрегър в октагона на UFC e сред водещите спортни теми в света. Ирландската звезда в смесените бойни изкуства се наложи с технически нокаут над Доналд Серони в първия рунд от главната битка в полусредна категория на събитието UFC 246.

В последните часове двубоят бе коментиран от много специалисти, а Boec.BG потърси мнението на един от най-добрите ни ММА състезатели – Георги Валентинов. Родният боец и Макгрегър се подготвят под ръководството на един треньор – Джон Кавана. Валентинов и Макгрегър дори има съвместни тренировки в Дъблин.

„Аз лично видях стария Конър! Фокусиран, нахъсан и с огромно желание за победа. Тази промяна в неговия живот, както каза самият той преди мача в едно интервю, даде очакван резултат и то в категория, която не сме свикнали да го гледаме често. Определено оттук-нататък ще става интересно и неговите бъдещи опоненти трябва да са готови, защото Champ champ се завърна!“, сподели Валентинов.

31-годишният Макгрегър се завърна в октагона на UFC след 15-месечно отсъствие, а това бе първата му победа от 2016-та насам. Тя е под номер 22 от общо 26 мача.

„От началото на гонга Макгрегър хвана неговия уникален тайминг и пресираше Серони през цялото време. След като се отскубна от клинча, той отново отиде близо до него и успя много точно да си пласира лявото „маваши“ в главата и оттам вече беше ясно… Последва точно коляно и когато Серони падна на земята, беше въпрос на време съдията да прекрати срещата“, добави Валентинов.

 

26-годишният боец от Стара Загора направи коментар и за работата с раменете от страна на Макгрегър, което впечатли доста фенове на бойните спортове.

„Това с раменете е боксов прийом, който се използва, когато противника се вкопчва в теб и ти е прибрал ръцете до тялото. По този начин ти правиш разстояние, за да си измъкнеш поне едната ръка. В същото време така разконцентрира и противника“, посочва Георги Валентинов.

Конър след UFC 246: Хайде, Нейт!