Начало Борба България се нареди на второ място по медали на Европейското по борба

България се нареди на второ място по медали на Европейското по борба

България се нареди на второ място по медали на Европейското по борба
0

Страната ни не е била в топ 3 в класацията от 13 години

България записа едно от най-успешните си участия на европейски първенства по борба. Борците ни спечелиха общо шест медала, от които 3 златни, 2 сребърни и 1 бронзов на шампионата на Стария континент, провел се в Рим, Италия. Това ни представяне донесе на страната ни второ място в общото подреждане по медали.

На първо място е съставът на Русия, които спечелиха общо 22 медал (9 златни, 6 сребърни, 9 бронзови). Трети са Беларус, които имат 3 титли, 1 сребро и 4 бронза. На шампионата, провел се в Рим, медали спечелиха общо 22 страни.

По брой медали отново първи са руснаците с 22. На второ място са Украйна и Азербайджан с по 13, а трети са Турция с 9. България се нарежда на 6 място в тази класация с 6 медала.

Титли за страната ни в Рим спечелиха Едмонд Назарян (55 кг. класически стил – мъже), Мими Христова (65 кг. – жени) и Миглена Селишка (50 кг. – жени). Биляна Дудова взе сребро при 59-килограмовите при жените, а Даниел Александров донесе медал със същата стойност при 82-килограмовите в класическия стил. Тайбе Юсеин бе безкомпромисна и спечели пореден медал от голям шампионат – бронз, в категория до 62 кг. при жените.

Тазгодишното Европейско първенство по борба е най-успешният шампионат на Стария континент за страната ни от 13 години насам. За последно България бе на второ място в класацията по медали на форума през 2007 година, домакин на който бе София. Тогава печелим общо 5 медала (2 златни, 1 сребърен и 2 бронзови) като лидер отново е съставът на Русия.

 

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.