Начало Борба Армен Назарян: Еди го чака училище – после ще се доказва

Армен Назарян: Еди го чака училище – после ще се доказва

Армен Назарян: Еди го чака училище – после ще се доказва
0

Треньорът на националния ни тим по борба класически стил – Армен Назарян, остава здраво стъпил на земята след успеха на сина си.

Старшият е убеден, че за сина му е най-добре първо да се концентрира в учението, защото тепърва предстоят много състезания на тепиха. Не бива да се прибързва.

“Ние имаме лидер на отбора и това е Иво Ангелов. Изключително опитен и качествен борец. Решихме да го съхраним на Европейското, за да е свеж за квалификацията в Будапеща“, Армен Назарян сподели за „Тема спорт“.

България се нареди на второ място по медали на Европейското по борба

„Той е основен в категория до 60 кг и ако всичко е наред, ще участва там. Едмонд още е млад, тепърва ще има възможности да се доказва. Той е още дете. Вярно – надви световни и европейски шампиони. Но първо трябва да завърши училище“, признава таткото.

„Сега го чакат много изпити. Ще продължи да се готви с нас и ако се наложи, може да го пробваме. Има турнир “Дан Колов и Никола Петров”, може да участва там в категорията. Но вече казах, млад е и ще има много състезатели пред него – както европейски и световни, така и олимпийски”, коментира Армен Назарян.

Едмонд Назарян: Отидох, видях и победих (ВИДЕО)

Двукратният олимпийски шампион и последен медалист за родната борба видя как сина му покори Европа едва на 18. Едмонд триумфира в категория до 55 килограма на турнира в Рим, като по пътя към златото преодоля много по-опитни и физически здрави състезатели.

За целите в ученето Назарян-младши говори и в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.