Начало Борба Биляна Дудова остана на 4 секунди от нова европейска титла

Биляна Дудова остана на 4 секунди от нова европейска титла

Биляна Дудова остана на 4 секунди от нова европейска титла
0

Инфарктен край на финала в категория до 59 кг лиши Биляна Дудова от защита на европейския връх. Златният медал на шампионата на Стария континент се изплъзна на нашето момиче в последните 4 секунди на схватката.

До този момент Дудова водеше с 4:2, но яростна атака на едва 20-годишната Анастасия Ничита прати златото в Молдова.

Младата боркиня доказа, че успехът с 10:0 срещу германката Лора Мертенс не е бил плод на случайност.

Страхотна! Миглена Селишка е европейска шампионка

Цялата финална схватка на шампионата в Рим, Италия, беше много вълнуваща и интересна. Изравняването до 4:4 означаваше титла за Ничита и треньорският щаб на Дудова реши да оспорва последната молдовска атака. Боркинята от Самоков знаеше, че няма шанс видео повторението да промени нищо и падна безпомощно на земята.

Така след неуспешно оспорване финалът приключи при резултат 5:4 за Ничита. Биляна Дудова прекъсва серията си от три поредни европейски титли.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.