Начало Борба Националите по борба започнаха лагери за Европейското в Рим

Националите по борба започнаха лагери за Европейското в Рим

Националите по борба започнаха лагери за Европейското в Рим
0

Шампионатът на Стария континент ще се проведе от 10-и до 16-и февруари

Националите по борба и в трите стила заминаха за подготвителни лагери за Европейското първенство, което ще се състои в италианската столица Рим.

Класиците са в Тетевен, а националите в свободния стил са в полския град Владиславово. Женският национален отбор тренира в Благоевград, а Биляна Дудова се подготвя в Киев, заедно с нейния треньор Мариян Недков. Трикратната ни европейска шампионка в три различни категории качи и „story“ в социалните мрежи от подготовката в Украйна. На снимката тя позира с петте олимпийски кръга, а написа към нея е: „Голяма мечта“, заявявайки негласно, че спечелването на квота за Олимпийските игри е в основата на нейната подготовка.

Европейското първенство по борба не осигурява квоти за Олимпийските игри. Визи за Игрите в Токио, които ще се проведат през лятото, ще се печелят само на оставащите две квалификации – в Будапеща през март и в София, в края на април. Само финалистите от всяка една от категориите ще добият право на участие на най-големия спортен форум.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".