Начало Бокс Уайлдър качва килограми за Фюри
0

Уайлдър качва килограми за Фюри

Уайлдър качва килограми за Фюри
0

Tреньорът на шампиона на WBC в тежка категория Деонтей Уайлдър – Джей Дийз, разкри, че плановете за америкенцът да бъде по-тежък за втория мач с Тайсън Фюри, който ще се състои на 22 февруари. Щабът му е установил, че разликата в теглото ще бъде в полза на британеца, както бе в първата среща. Тогава разликата между двамата бе 20 килограма. И затова сега Уайлдър ще качи маса за двубоя.

„Един от проблемите на първата битка беше, че Деонтей толкова очакваше този двубой, че не обърна внимание на правилното хранене. Той влезе в битката необичайно лека – тежеше 95 кг в деня на двубоя, а към момента на нокдауна на Фюри в последния рунд, той вероятно тежеше 91 кг. Не искаме това. Искаме Уайлдър да бъде по-голям и по-мощен”, каза Дийз.

Дийз също сподели мнението си за неочакваната смяна на треньора на Тайсън Фюри преди този важен двубой.

„Всеки път, когато треньор и боксьор се разделят след толкова успешна колаборация, това дава предимство на следващия съперник на боксьора. Взаимното разбиране не възниква за един ден. Бен не беше просто треньор на Тайсън, той беше брат, попечител, лекар. Такива хора не се срещат всеки ден. Имам отлично мнение за Бен, тъй като човек на неговата възраст е необикновено знаещ и разумен. Той разбира сложността и нюансите повече от хората, които се занимават с нашия бизнес от десетилетия. Той има голям потенциал. Хареса ми съперничеството с Бен. Знаех, че той ще забележи всеки най-малък детайл и трябваше да направя същото“.

Дийз също приветства твърденията на Фюри, че този път възнамерява да победи Уайлдър с нокаут.

„Нямам нищо против. Възнаграждението и риска се увеличават и за двете страни – има възможност за успех, но вероятността да го пропуснете също се увеличава”, завърши специалиста.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.