Начало Бокс Уайлдър: Те трябва да са перфектни в 12 рунда, а аз – в 2 секунди

Уайлдър: Те трябва да са перфектни в 12 рунда, а аз – в 2 секунди

Уайлдър: Те трябва да са перфектни в 12 рунда, а аз – в 2 секунди
1

Дионтей Уайлдър бе много щастлив след десетата защита на световната си титла в тежката категория във версия WBC, която държи от 2015-та година. Американският боксьор победи кубинеца Луис Ортис с нокаут в седмия рунд и остава непобеден на професионалния ринг (42-0-1, 41 нокаута). Подробности четете ТУК

След срещата „Бронзовия бомбандировач“ изказа уважение към своя противник и сподели за бъдещите си планове.

„Те трябва да са перфектни в 12 рунда, а аз – само в 2 секунди“, демонстрира самочувствие Уайлдър, който в действителност порази Луис Ортис с първия си сериозен удар в срещата.

Двубоят в Лас Вегас бе втори между двамата и Дионтей отново записа победа на сметката си.  Американецът засвидетелства своето уважение към 40-годишния Ортис веднага след мача.

„Сега виждате защо никой друг от тежката категория не иска да се бие с Ортис. Той е много хитър и се движи със стратегия на ринга. Трябваше да го залъгвам и на моменти да го преценявам, да се връщам и да продължвам напред. Интелектът ми е много висок, въпреки че ни ми то признават. Накрая прецених момента и нанесох своя удар, който да го рани“, коментира шампионът и поздрави „Кинг Конг“ след мача с прегръдка.

Очаква се следващият двубой на носителя на титлата в тежката категория на WBC да бъде прев февруари срещу Тайсън Фюри. Британецът е единственият боксьор срещу когото Дионей не успя да запише победа, а първата им среща завърши с равенство.

„Мачът е планиран за февруари, но всичко зависи от преговорите“, посочи Уайлдър.

Той обаче разкри и за друга своя цел – да обедини всички пояси в тежката категория.

„След това ще търся мач за обединение на всички титли в тежката категория срещу победителя от Джошуа-Руис. Искам да има един шампион, едно лице и едно име… и това трябва да е Дионтей Уайлдър“, завърши непобеденият американски боксьор.