Начало Бокс Без изненада – Дионтей Уайлдър с пореден нокаут

Без изненада – Дионтей Уайлдър с пореден нокаут

Без изненада – Дионтей Уайлдър с пореден нокаут
4

Дионтей Уайлдър го направи отново. Записа 41-ия си нокаут в тежката категория, остана непобеден и защити за десети път титлата си на Световния боксов съвет (WBC).

Това се случи в мач-реванш срещу кубинеца Луис Ортис в зала „MGM Grand“ в Лас Вегас, Невада. Пред погледа на пълна зала и куп знаменитости, сред които Майк Тайсън, Флойд Мейуедър и много други, двамата боксьори изнесоха доста скучен мач в първите шест от планирате 12 рунда.

„Бронзовия бомбандировач“ и 40-годишният претендент за пояса му заложиха на тактика на изчакването. Бяха твърде пестеливи и не толкова агресиви, колкото публиката искаше. Американският шампион видимо преотстъпи възможността на Ортис да води темпото и играта. „Кинг Конг“ успяваше да пласира някои не лоши попадения със своята левачка в тялото и главата на шампиона, но нито веднъж не го постави в трудна ситуация. Двамата играеха предимно в центъра на ринга и рядко претендента за титлата успяваше да притисне до въжетата Уайлдър, който ловко и спокойно се измъкваше от ъглите всеки път. Дионтей обаче почти не атакуваше своя противник и до седмия рунд отстъпваше по точки пред противника си.

В седмия рунд играта се раздвижи под скандиранията на трибуните, които искаха повече атракция и зрелище. Ортис успя да направи няколко отлични контраатаки, при една от които нацели с ляв прав главата на шампиона, в близост до дясното му око. Това сякаш разгневи „Бронзовия бомбандировач“ и последваха размяна на удари. Последните 30-сет секунди в този рунд бяха най-вълнуващите в срещата. Получи се сериозно раздвижване на ринга, като изглеждаше, че кубинецът е по-деен.

Със завидно спокойствие обаче Уайлдър залъга съперника си с няколко леки удара с левачката, за да нанесе брутален десен прав, с който го повали на земята. Съдията Кени Бейлис започна да отброява, Ортис успя да се изправи, но реферът сложи край на срещата две секунди преди края на седмия рунд.

Това е едва второ поражение в кариерата на 40-годишния кубинец и то отново от Дионтей Уайлдър. Той има 31 победи, от които 26 с нокаут.

Шампионът на WBC с 42-ия си успех стана боксьорът с най-дълго притежание на пояс в тежката категория. Това бе десетата му защита на титлата. Очаква се следващият му мач да е през месец февруари следващата година и отново да бъде реванш – срещу Тайсън Фюри.