Начало Бокс НА ЖИВО: Дионтей Уайлдър – Луис Ортис

НА ЖИВО: Дионтей Уайлдър – Луис Ортис

НА ЖИВО: Дионтей Уайлдър – Луис Ортис
0

Дионтей Уайлдър (41-0-1, 40 КО) се изправя срещу Луис Ортис (31-1, 26 КО) в десетата защита на титлата си на Световния боксов съвет (WBC). Дългоочакван реванш се играе в зала „MGM Grand“ в Лас Вегас, Невада. Битката ще се проведе в 12 рунда.

Първи рунд: С тежко ляво кроше в брадата Ортис изненадва Дионтей в началото. „Кинг Конг“ е по-деен в тези начални 3 минути и прави опити да атакува със своята левачка шампиона. Ортис получи аркада високо на челото при сблъсък с главата на Уайлдър.

Втори рунд: Изключително предпазливи са и двамата боксьори. Срещата върви равностойно и почти при еднаква размяна на удари. Двамата не впечатлиха с няколко прави, които си размениха.

Трети рунд: Може би малко изненадващо, но американският боксьор е доста пасивен и предпазлив. Оставя 40-годишния кубинец да води и да продържи да го атакува с леви крошета. Шампионът се отчете само с един по-сериозен удар с дясната си ръка в края на рудна.

Четвърти рунд: Ортис успя да притисне Дионтей до въжетата. Шампионът смени гарда, но кубинецът не успя да се възползва от този момент. Въпреки това той продължи да бъде малко повече агресивен и вкарва своите удари в главата и тялото на противника си. Рундът все пак е за него.

Пети рунд: Ортис продължава да пласира серия от по 3-4 удара и да притиска към въжета шампиона. Дионтей успява да се измъкне, но е твърде е пасивен. Кубинецът засега води.

Шести рунд: Дебненето продължава, но като че ли „Бронзовия бомбандировач“ започва да се активизира и да търси попадения в главата на Ортис. В този рунд двамата играха изцяло в центъра на ринга, почти без да правят обосебено много движения.

Седми рунд: Тази част започна с отлична контра атака на Ортис и добро попадение с ляв прав в главата на шампиона. Публиката стана по-шумна и започна да предизвиква двамата боксьори да бъдат по-атрактивни и те точно това сториха. Последваха размяна на удари и още една контра на кубинецът, който успя на няколко пъти да порази дясната страна на лицето на Дионтей. Много интересно стана последните 30 секунди от този рунд и тогава „Бронзовия бомбандировач“ го направи отново – залъга с левачката си и с няколко леки удара Ортис, и нанесе брутален десен, с който повали в нокдаун кубинеца. Съдията Кени Бейлис започна да отброява, Ортис успя да се изправи, но реферът сложи край на срещата две секунди преди края на седмия рунд.

Това е десета защита на титлата на Дионей Уайлдър и по този показател той изравни легендарния Мохамед Али. Това е и 42-рата му победа и 41-ва с нокаут.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.