Начало Борба Свободняците в топ 10 на Европейското по борба

Свободняците в топ 10 на Европейското по борба

Свободняците в топ 10 на Европейското по борба
0

Борците ни в свободния стил отново не взеха медал, но показаха израстване

България съумя да класира и трите си отбора в челната десятка в трите стила на Европейското първенство по борба, което се проведе в Рим, Италия.

Представителите ни в класическия стил завършиха на 8-ма позиция, което е прогрес с позиция спрямо миналия шампионат на Стария континент. Жените, традиционно са сред топ силите на Европа. Те завършиха на 4-а позиция, като отстъпиха с две места спрямо предходното първенство.

Представителите ни в свободния стил отново не успяха да стигнат до медал, но въпреки това, бяха много близо и класирането на четирима от тях в топ 5 в своите категории спомогна за изкачването на страната ни до топ 10 в отборното класиране за първи път от 3 години насам.

Благодарение главно на Георги Вангелов (57 кг.), Мирослав Киров (74 кг.), Джемал Али (79 кг.) и Ахмед Магамаев (86 кг.), които стигнаха до 5-о място в своите категории, страната ни съумя да се нареди сред най-добрите 10 на Стария континент. България събра общо 50 точки.

Класирането и в този стил спечели съставът на Русия. Те взеха 5 титли и логично са на върха със 186 точки. На второ място са Азербайджан със 116 точки като те не взеха злато в този стил. Призовата тройка допълни съставът на Грузия, които имат 95 точки, колкото и четвъртите в класирането – Турция. И двете страни спечелиха по една титла, но поради факта, че грузинците имаха по-малко борци, те взимат почетното трето място.

Снимкa: БФ Борба, КОСТАДИН АНДОНОВ

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.