Начало Бокс Боксов шампион почина след мозъчна операция
0

Боксов шампион почина след мозъчна операция

Боксов шампион почина след мозъчна операция
0

Бившият шампион в тежка категория на IBO и WBF Джими Пиу почина на 54 години в след операция за премахване на тумор от мозъка му.

Роденият в Самоа новозеландец, известен като „Гръмотевицата“ е издъхнал в съня си в болница в Оукланд. Като аматьор Пиу има златен медал от Игрите на Британската общност през 1986 г., но не намира място на Олимпийските игри през 1988 г. и става професионалист. В големия спорт „Гръмотевицата“ записва 35 победи и 14 загуби, като прекратява кариерата си през 2002 г. Като професионалист печели два пъти титлата на Австралия в тежка категория и вдига два пояса на IBO и WBF. Сред най-впечатляващите му победи са тези над бившите световни шампиони Тревър Бербик (Кан) и американците Тони Тъбс и Тим Уидърспуун.

Като професионалист Пиу е известен с огромната си мощ, като взе участие в един от най-кратките боксови двубои в историята – срещу Крауфорд Гримсли през 1997 г., когато печели с нокаут след само 13 секунди. Малко по-късно обаче новозеландецът се озовава в американски затвор за нападение, побой и сериозни телесни повреди.