Начало Бокс Поглед в миналото: 10 години от „Давид срещу Голиат“

Поглед в миналото: 10 години от „Давид срещу Голиат“

Поглед в миналото: 10 години от „Давид срещу Голиат“
0

Спомняте ли си как Дейвид Хей детронира Николай Валуев? Е, с доза носталгия ще трябва да Ви съобщим, че днес се навършва кръгла 10-годишнина от знаменитата битка!

Преди декада световният шампион за професионалисти в тежка категория (Световна боксова асоциация) изненадващо загуби по точки от дребничък за стандартите си британец. Преди мача гигантът наричаше съперника си „поредния идиот в бокса“, но в крайна сметка библейският мотив за Давид срещу Голиат се повтори. Така и бе наречен сблъсъкът.

Срещата се проведе в германския град Нюрнберг. Един от съдиите даде равен брой точки – 114:114, но останалите двама отсъдиха 116:112 в полза на Хей.

„Това е всичко за мен. От малък съм искал да стана световен шампион в тежка категория. Това е невероятно. Мечтата ми се сбъдна“, каза след мача британецът.

С победата си настоящият мениджър на Дерек Чисора реално пенсионира руснака. Това бе последната поява на огромния мъж на ринга. Част от подгряващите сблъсъци е този на Кубрат Пулев и Бенга Олоукун, завършил с победа за българина.

Най-добрите моменти от Валуев – Хей:

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.