Начало Борба Борците ни с 4 медала от „Дан Колов – Никола Петров“
0

Борците ни с 4 медала от „Дан Колов – Никола Петров“

Борците ни с 4 медала от „Дан Колов – Никола Петров“
0

Четири медала спечелиха борците ни в първите финали на международния турнир „Дан Колов – Никола Петров“, който се провежда в зала „СИЛА“ в Пловдив. София Георгиева грабна титлата в категория до 65 килограма. Тя постигна 4 победи, а в последната си схватка се справи и с латвийката Елма Зейдлере с 5:2 точки. Със сребро остана Недялко Петров в категория до 55 кг на класическия стил. Той отстъпи в оспорвана битка на турчина Адем Озун с 3:7 точки. С бронз пък се окичиха Стефан Григоров (55 кг) и Росиан Дермански (82), също в класическия стил.

Недялко Петров остана със сребро в категория до 55 килограма

До финалите стигнаха други трима българи. При най-леките до 57 кг на свободния стил Микяй Наим срази с технически туш 11:0 Хафъз Хасдемир (Турция) и в събота ще спори с украинеца Володимир Боруков. В категория до 130 кг Радослав Георгиев се справи с турчина Мохамед Бакър след 3:1 и ще излезе за титлата срещу неговия сънародник – Фатих Боскурт. При жените за първото място ще се бори Мария Оряшкова (76), която на полуфиналите победи Татяна Рентера (Колумбия) и излиза за златото срещу унгарката Немет Земет, която е с квота за Токио.

Мария Оряшкова има шанс за златото

В очаквания с интерес сблъсък при жените еврошампионката Мими Христова победи носителката на Световната купа в категория до 72 кг Юлияна Янева с 6:2. Срещата бе от третия кръг в категория до 68 кг, като двете спорят за титулярното място в категорията. Съперничките са пет и се борят всяка срещу всяка.

Останалите ни представители от полуфиналите загубиха и продължават за бронза. При 65-килограмовите Иван Стоянов не успя да вземе реванш от румънеца Стефан Коман за поражението си на „Петко Сираков – Иван Илиев“, като този път отстъпи с 0:10. В категория до 74 кг на свободния стил Михаил Георгиев също продължава битката за бронза след поражение от Джамал Ебади (Иран) с 2:5. Друг иранец спря Даниел Александров в категория до 87 кг. Там Махади Фалахамидабади се наложи с 6:3. Припомняме, че по-рано през деня българинът спечели сблъсъка за титулярно място в категорията с Тарек Абделслам, след като надделя с 5:1 във втория кръг.

Снимки: БФ БОРБА