Начало ММА Първа загуба за Никола Дипчиков в ACA
0

Първа загуба за Никола Дипчиков в ACA

Първа загуба за Никола Дипчиков в ACA
0

Българският професионален ММА боец Никола Дипчиков загуби с технически нокаут във втория рунд от Магомедрасул Гасанов на събитието ACA 112. Двамата премериха сили в спор за временната титла в средна категория на веригата. Битката се изигра в столицата на Беларус – Минск.

Гасанов откри двубоя със събаряне още в първата минута на първия рунд. Силните захвати на руснака около кръста на Дипчиков не позволиха на българина да се изправи дълго време и дадоха възможност на Гасанов да контролира темпото на битката в началните минути. След няколко опита Дипчиков успя да се изправи, но Гасанов отново пренесе двубоя на земя. В края на първата част руснакът достигна и до доминантна позиция „маунт“, където наложи силен граунд-енд-паунд. Дипчиков показа добра защита и издържа на атаките до края на първата част.

Във втория рунд Магомедрасул се втурна към краката на Дипчиков още от самия старт. След силен натиск на клетката той пренесе двубоя на земята, а след това премина към „маунт“. В опит да се защити от връхлитащите го удари Дипичков се обърна с гръб към съперника си. Гасанов използва възможността да пробва събмишън, но българинът се обърна с гръб към земята и се предпази от задушаващата техника. Веднага след това Гасанов наложи силен граунд-енд-паунд, което доведе до намесата на главния рефер със сигнал за край на двубоя.

Това бе първо поражение за Дипчиков в организацията „Аbsolute Championship Akhmat“ и осмо в кариерата му. Преди тази загуба роденият в София боец беше в серия от три поредни победи.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".