Начало Борба Борци от 20 страни пристигат за „Дан Колов – Никола Петров“

Борци от 20 страни пристигат за „Дан Колов – Никола Петров“

Борци от 20 страни пристигат за „Дан Колов – Никола Петров“
0

Сериозен интерес към международния турнир „Дан Колов – Никола Петров“ бе отчетен от Българска федерация по Борба. Въпреки поредната вълна от коронавирус, заявка за участие в надпреварата в свободния и класически стил има вече от 20 държави.

Турнирът ще се проведе от 7-ми до 11-ти април, като този път домакин ще бъде зала „Сила“ в Пловдив.

У нас пристигат националите на Русия, Сърбия, Украйна, Грузия, Казахстан, Иран, Латвия, Венецуела, Аржентина, Хондурас, Колумбия, Швеция, Мексико, Канада, Македония, Чили, Бразилия, Еквадор, Румъния, Македония.

От днес отборът на Българи в класическия стил вече е в Самоков, където ще продължи подготовката си. Това ще се случи съвместно с представителния тим на Сърбия. Свободняците пък са в Тетевен. Част от жените също са в Тетевен, а друга – в Благоевград.

Някои от страните-участнички на турнира ще останат и на лагер за световната олимпийска квалификация, която ще е в „Арена Армеец“ от 6-ти до 9-ти май. Само финалистите във всяка категория взимат квоти за Токио 2021. Визите не са поименни.

До момента България има 5 квоти, спечелени от Тайбе Юсеин (62), Миглена Селишка (50), Евелина Николова (57), Георги Вангелов (57) в свободния стил и Кирил Милов (97) в класическия.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.