Начало Борба Бронзов олимпийски медалист стигна до Игрите в Токио (СТАТИСТИКА)

Бронзов олимпийски медалист стигна до Игрите в Токио (СТАТИСТИКА)

Бронзов олимпийски медалист стигна до Игрите в Токио (СТАТИСТИКА)
0

Още 36 борци спечелиха олимпийски визи по борба за Игрите в Токио, които ще се проведат през лятото. Това се случи на Азиатската олимпийска квалификация, домакин на която беше Алмати, Казахстан.

Един от тях бе 35-годишният ветеран Магомед Ибрахимов. Дагестанецът, който се състезаваше в период от своята кариера за Русия, а от 2016 година за Узбекистан, спечели квота в категория до 97 кг. в свободния стил Именно в тази категория преди 4 години, той донесе на узбеките бронз от Олимпийските игри в Рио де Жанейро, Бразилия.

Ибрахимов буквално разби двама борци (Мохамед Инам от Пакистан с 8:0 и Симбат Сюлейманов с 11:1), за да стигне финала в категорията, с което си подпечата и виза. В битката за златото, дагестанецът не излезе на тепиха срещу Мохамед Мохамедиян от Иран.

Общо 9 държави спечелиха олимпийски квоти на Азиатската олимпийска квалификация. С най-много визи за японската столица ще заминат борците на Китай и Киргизстан. Те взеха по 6 квоти. С една по-малко са предствителите на Узбекистан, Монголия и Иран.

Ето и цялата статистика на спечелени квоти по държави:

Китай – 6 квоти

Киргизстан – 6 квоти

Узбекистан – 5 квоти

Монголия – 5 квоти

Иран – 5 квоти

Казахстан – 3 квоти

Южна Корея – 2 квоти

Япония – 2 квоти

Индия – 2 квоти