Начало Борба Европейски шампион по борба се надъхва за злато в Токио (ВИДЕО)

Европейски шампион по борба се надъхва за злато в Токио (ВИДЕО)

Европейски шампион по борба се надъхва за злато в Токио (ВИДЕО)
0

Сюлейман Атлъ, който е европейски шампион по борба в категория до 57 кг. в свободния стил от Букурещ (2019 година), беше повече от категоричен, споделяйки в пост в социалните мрежи, че ще спечели златен медал на Олимпийските игри в Токио догодина.

Тренирам усилено всеки ден, с мисълта за олимпийското злато. Ще спечеля злато в Токио, заяви нахъсано турския борец в профила си във Facebook, пускайки и видео от тренировка, която беше споделена от Международната федерация по борба (United World Wrestling).

Атлъ спечели квота за Игрите догодина на Световното първенство по борба, което се проведе в Нур-Султан, Казахстан през 2019 година.

Тогава той стана втори, след Заур Угуев, в категория до 57 кг., която е най-леката олимпийска категория. Руснакът е големият фаворит в тази категория. Угуев вече е двукратен световен шампион (2018г. и 2019г.).

Турският борец има и бронз от шампионата на планетата в Будапеща (2018 година), както й бронз от Европейските игри в Минск, състояли се през 2019 година.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".