Начало Борба Още 36 борци спечелиха квоти за Игрите в Токио

Още 36 борци спечелиха квоти за Игрите в Токио

Още 36 борци спечелиха квоти за Игрите в Токио
1

Общо 36 борци от 10 държави спечелиха квоти за Олимпийските игри в Токио, които ще се проведат през това лято. Това се случи на квалификациите на зона „Африка-Океания“, които се проведоха в Хаммалет, Тунис през уикенда.

Най-много борци се класираха от страната, която беше домакин на проявата – Тунис. Те спечелиха 10 визи за Токио, от които 4 в свободния стил, 4 при класиците и 2 квоти при жените.

На второ място по брой спечелени квоти е съставът на Алжир. Една от най-големите по площ африкански държави ще заведе 8 борци на Игрите. Те спечелиха по 4 визи и в двата стила, но при жените не стигнаха до квота.

На трето място е друга авриканска държава – Египет. „Фараоните“ се добраха до 7 олимпийски квоти (3 при класиците, 2 в свободния стил и 2 при жените).

Само една държава от зона Океания спечели виза за Олимпийските игри – това е Гуам. Тяхната представителка в категория до 53 кг. при жените – Ркаела Мари Рамос Акуино, нокаутира на старта представителка на Мадагаскар, а на полуфиналите спечели с категоричното 10:0 над представителката на домакините – Сивар Бен Али, с което си подпечата квотата за Игрите.

Ето и пълното класиране по спечелени квоти от Олимпийската квалификация в зона Африка-Океания:

Тунис – 10 квоти

Алжир – 8 квоти

Египет – 7 квоти

Нигерия – 4 квоти

Гвинея-Бисау – 2 квоти

Гуам – 1 квота

Камерун – 1 квота

Гвинея – 1 квота

Мароко – 1 квота

Сенегал – 1 квота

Comment(1)

  1. Приятелю в борбата няма нокаут

Comments are closed.