Начало Борба Световна шампионка по борба мечтае за Игрите в Токио (СНИМКА)

Световна шампионка по борба мечтае за Игрите в Токио (СНИМКА)

Световна шампионка по борба мечтае за Игрите в Токио (СНИМКА)
0

Мария Стадник, която е многократна европейска и световна шампионка, медалистка от Олимпийски игри при най-леките (до 48 кг.), разкри, че въпреки трудните времена, в които живеем (пандемията от коронавирус), не трябва да губим мотивация да постигаме мечтите си.

„Въпреки обстоятелствата, трябва да стигнеш до своята мечта“, написа украинката, която се състезава за Азербайджан, отбелязвайки в „хаштаг“ Игрите в Токио, които трябва да се проведат през следващата година.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Не дивлячись на обставини які є ,треба іти до своєі мрії⭐️??#Tokio2021

Публикация, споделена от Maria Stadnik (@stadnikmaria2018) на

Мария Стадник е седемкратна европейска шампионка (2008г., 2009г., 2011г., 2014г., 2016г., 2017г., 2018г.). Тя е и планетарен шампион от първенства, провели се в Хернинг, Дания, през 2009г., както й през 2019г. (Нур-Султан, Казахстан) в категория до 48 кг. Стадник има още три сребърни и един бронзов медал от световни шампионати, както и две сребра и един бронз от последните 3 олимпийски форума. През 2015г. и 2019 г. тя печели златото на Европейските игри при най-леките.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".