Начало Борба Едмонд Назарян вече се бори при 60-килограмовите

Едмонд Назарян вече се бори при 60-килограмовите

Едмонд Назарян вече се бори при 60-килограмовите
0

Едмонд Назарян е качил 5 кг. по време на карантинния период и вече се бори при 60-килограмовите. Това сподели неговият баща – Армен Назарян на пресконференция, на която двамата получиха наградите си за треньор и спортист на месец февруари в традиционната анкета на пресклуб „България“.

Легендарният ни борец заяви, че Едмонд може да преследва квота за Игрите в Токио догодина дори при 67-килограмовите, което ще бъде скок от 12 кг. в сравнение с теглото му от февруари. Тогава 18-годишният ни талант взе титлата в категория до 55 кг., в дебюта си на голям спортен форум за мъже – Европейското първенство по борба, провело се в Рим, Италия.

Армен и Едмонд, заедно с целият национален отбор по борба в класическия стил, се качват на високопланинската спортна база „Белмекен “ на подготвителен лагер.

„Очаквам момчетата да влязат във форма до три месеца. Първо, трябва да оправим физическата подготовка, после функционалната, ще имаме и контролни спаринги…“, заяви селекционерът на класиците.

Очаква се международният календар да бъде подновен най-рано след 15 август.

„Надявам се, все пак през септември да има световно за юноши, на което да участвам и да взема титлата. Иначе преди Европейското за мъже тренирах с олимпийския шампион от Сърбия Давор Щефанек и не се притесних. Напротив, видях че мога да бъда равностоен на най-добрите“, разказа Едмонд.

„Надявам се от септември да се направи опит да се проведат световните първенства – както за мъже и жени, така и за юноши и девойки и да имаме възможност да проведем и турнирите „Дан Колов-Никола Петров“ и „Петко Сираков-Иван Илиев““, сподели Валентин Райчев – генералният секретар на Българска федерация по борба.

#ОтговорниВкъщи