Начало ММА Багата с ново класиране в ранглистата

Багата с ново класиране в ранглистата

Багата с ново класиране в ранглистата
0

Благой Иванов-Багата изгуби позиция в ранглистата на UFC при най-тежките като вече се намира на 12 място. Родният боец бе изместен от ветеранът Алексей Олейник, който победи завърналия се Фабрисио Вердум на UFC 249. Руснакът се изкачи с 2 позиции и вече е номер 10. Шамил Абдурахимов е другият, който губи позиция за сметка на Олейник. Дагестанецът вече е 11-и.

Фабрисио Вердум се завръща в ранглистата, въпреки загубата от Олейник. 42-годишният бивш шампион на организацията при най-тежките затваря топ 15.

Други промени в класацията няма. Първи, след шампионът Стипе Миочич, е Даниел Кормие, следван от Франсис Нгану, който нанесе първа загуба в кариерата на Жаирзиньо Розенструйк, нанасяйки му бърз нокаут на UFC 249. Третата позиция е за Къртис Блейдс, а топ 5 „затварят“ Жуниор дос Сантос и Дерек Люис.

Припомняме, че Благой Иванов трябва да се изправи в следващия си двубой в октагона срещу Аугусто Сакай (13 място в ранглистата). Сблъсъкът бе отлаган на няколко пъти като преди дни стана ясно, че двамата ще се бият на 23 май на събитие на UFC, което ще се проведе в Джаксънвил, Флорида. По последна информация двубоят между тях може и да бъде изместен за края на този месец.