Начало ММА Багата с рекорд в ранглистата на UFC

Багата с рекорд в ранглистата на UFC

Багата с рекорд в ранглистата на UFC
0

Благой Иванов излезе на 11-та позиция в тежка категория на UFC.

 

Втората победа, която Багата записа в най-престижната мма верига в света го изстреля с две места напред в ранглистата.

Австралиецът Тай Туиваса, когото българския боец победи през уикенда в Чикаго, слезе с едно място – до 12-та позиция. С място надолу излезна и полякът Марчин Тибура.

За следващата си битка, която се очаква да се случи в края на годината, Иванов се е спрял на Дерек Люис. Той е на пета позиция в ранглистата и победа над него ще направи единствения българин в UFC претендент за титлата.

Първи, след шампионът Кормие е Стипе Миочич, следван от Франсис Нгану, Жуниор Дос Сантос и Къртис Блейдс.

 

 

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".