Начало ММА Сехудо вдига категорията до Нова година?
0

Сехудо вдига категорията до Нова година?

Сехудо вдига категорията до Нова година?
0

Титлите в категории „муха“ и „петел“ не носят на Хенри Сехудо желаната от него финансова печалба и той е готов да се изкачи още едно стъпало нагоре, за да получи това, което смята, че му се полага.

Треньорът му Ерик Албарасин потвърди, че златният медалист в свободната борба от Олимпийските игри в Пекин през 2008 г. при 55-килограмовите обмисля да се качи в категория „перо“ в най-скоро време.

„Нова година ми харесва като дата. Защо не? Този тип качва мускулна маса по-бързо то всеки друг атлет, който съм виждал. Ако бяхте видели снимки от тази седмица, тежеше почти 68 кг и беше супер изчистен и релефен“, каза Албарасин. Треньорът коментира и темата за това дали Сехудо е най-добрият боец в UFC измежду всички категории, т. нар. „pound for pound“ шампион. „За мен конкуренцията го показва. И работата, която е свършил. Да победиш Деметриус Джонсън, който имаше 11 поредни успешни защити на световната титла, най-великият в категория „петел“ за всички времена, и след това да се справиш с най-опасния в категорията в момента, на един крак, така си беше. И никой от тези момчета няма златен медал. Ако ги попитате, ако съберете Хенри, Джон Джоунс, Хабиб Нурмагомедов и Даниел Кормие в една стая, можете да ги попитате, а аз съм ги виждал в една стая и всички му казаха, че той е шампионът“. В момента Хенри Сехудо е №4 в „pound for pound“ ранглистата преди обновяването й след UFC 238.

тагове:

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.