Начало ММА Джон Джоунс оглави ранглистата, скок за Миочич и срив за Кормие

Джон Джоунс оглави ранглистата, скок за Миочич и срив за Кормие

Джон Джоунс оглави ранглистата, скок за Миочич и срив за Кормие
0

Големи промени настъпиха в ранглистата ,,pound for pound“ след събитието UFC 241, което се проведе през отминалия уикенд в „Хонда Център“ в Анахайм, Калифорния.

Стипе Миочич стъпи на трона в тежка категория, детронирайки Даниел Кормие.  Най-печеливш от това излезе Джон Джоунс. Шампионът в полутежка категория от днес е номер 1 в общата ранглиста на UFC. Интересното е, че точно той пусна съобщение в профила си в Twitter след страхотния сблъсък в тежка категория, заявявайки: ,,Вече можем да спрем да си играем игрички с тези ,,pound for pound“ ранглисти“.

Американецът с хърватски корени Миочич скочи с цели седем места, като вече се намира на четвърта позиция. Пред него са само Джоунс, Хабиб Нурмагомедов и Хенри Сехудо.

Бившият вече шампион при най-тежките и лидер в класацията ,,pound for pound“ – Даниел Кормие се срина, като вече се намира на седма позиция.

Миочич като шампион оглави тежка категория, следван вече от Кормие, Нгану и Жуниор дос Сантос. Благой Иванов остава на 10-а позиция.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".