Начало ММА Нгану вече е претендент номер 1 в тежка категория (СНИМКА)

Нгану вече е претендент номер 1 в тежка категория (СНИМКА)

Нгану вече е претендент номер 1 в тежка категория (СНИМКА)
0

Франсис Нгану се изкачи с 1 позиция и вече се намира на 1 място в ранглистата в тежка категория на UFC. „Хищника“Камерунецът се завърна в октагона, записвайки своята юбилейна 10 победа в UFC, нокаутирайки Жаирзиньо Розенструйк на събитието UFC 249, провело се на 9 май.

Шампион остава Стипе Миочич, който надделя над Даниел Кормие. Американският ветеран изгуби 2 позиции и вече е под номер 3, но скоро ще бъде премахнат от ранглистата, защото се отказа от ММА. Къртис Блейдс се изкачва с позиция и вече е под номер 2.

Най-голям скок прави Жаирзиньо Розенструйк. Суринамският боец се изкачи с 2 места и вече е 4-и, което е и рекордно класиране за него в класацията на UFC. Розенструйк нокаутира бившия шампион – Жуниор дос Сантос на UFC 252, провело се през отминалия уикенд, с което се завърна на победния път. Балансът на „Голямо момче“ е 11 победи (10 с нокаут) и 1 загуба (от Франсис Нгану).

Алистър Овърийм, който ще спори с Аугусто Сакай през септември, вече е под номер 6 в класацията, а дос Сантос падна с 2 позиции – до 8-ата.

Сергей Павлович и Сирил Гане се изкачват с 1 място и вече са съответно 13-и и 14-и, а 15 място, както вече съобщихме, зае Благой Иванов.