Начало ММА Багата с промяна в ранглистата на UFC (СНИМКА)

Багата с промяна в ранглистата на UFC (СНИМКА)

Багата с промяна в ранглистата на UFC (СНИМКА)
0

Благой Иванов-Багата промени класирането си в тазседмичната ранглиста на UFC в тежка категория. Родният боец е падна с 1 позиция и вече е под номер 14 в класацията.

Промяната на българина е поради успеха на Сирил Гане над Жуниор дос Сантос с технически нокаут на събитието UFC 256. Седмият успех от седем срещи при професионалистите (4 от които в UFC), изкачи 30-годишният французин със 7 позиции и от днес той е под номер 7.

Припомняме, че Багата се е възстановил от претърпяна успешна операция на коляното. Очаква се той да се завърне в октагона в началото на следващата година.

Само Гане прави прогрес в тазседмичната ранглиста при най-тежките. Дос Сантос, пропада с три места и вече е под номер 10. Освен Багата, още 3 бойци слизат с по 1 позиция – Алексей Олейник, Уолт Харис и Сергей Павлович.

Лидер продължава да бъде шампионът Стипе Миочич. Първи претендент е Франсис Нгану, а топ 3 допълват Къртис Блейдс и Жаирзиньо Розенструйк.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".