Начало Други Популярна гимнастичка ще бъде съдия в състезание по таекуондо

Популярна гимнастичка ще бъде съдия в състезание по таекуондо

Популярна гимнастичка ще бъде съдия в състезание по таекуондо
0

Боряна Калейн, която е една от най-добрите български национални състезателки по художествена гимнастика индивидуално, ще бъде съдия в турнир по таекуондо.

Новината съобщиха от Българска федерация по таекуондо на страницата си във Facebook.

„С гордост ви представяме една от най-популярните ни национални състезателки по художествена гимнaстика – Боряна Калейн, като част от журито в онлайн състезанието по пумсе „Аз тренирам таекуондо“.

Тя ще следи за артистичността и вдъхновението при финалистите в шестте отделни категории. А ослепителната Боряна определено знае как се постига успех и то – красиво! Сребърна медалистка от Световното първенство през 2018 година, носителка на златни медали от Гранд при на Бърно и Москва, многократна европейска медалистка , Боряна Калейн с удоволствие се включва в кампанията „Аз тренирам таекуондо“.

Да видим кой ще успее да я впечатли? Краен срок за участие – 27 декември. Заснемете едно ваше изиграване на пумсе (от 1 до 7) публикувайте го във Facebook или Instagram с хаштаг #2020taekwondobulgaria. Събралите най-много лайкове 10 видеа във всяка категория ще отидат на финал. Там журито ще определи най-добрите три, които ще получат парични награди от 300, 200 и 100 лева“, гласи текстът на федерацията.

Междувременно продължават откритите онлайн уроци „АЗ ТРЕНИРАМ ТАЕКУОНДО“, които се осъществяват от Посолство на Република Корея в България със съдействието на Национална спортна академия и Българска федерация по таекуондо, стил ВТ по случай 30-тата годишнина от установяване на дипломатически отношения между Република Корея и Република България.

Домакин на проявата ще бъде Димитър Аврамов, председател на Българска Професионална Таекуондо Федерация. Той е и преподавател по таекуондо в Национална спортна академия „Васил Левски“ и председател на клуб по таекуондо с много спортни постижения.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".