Начало Други Популярна гимнастичка ще бъде съдия в състезание по таекуондо

Популярна гимнастичка ще бъде съдия в състезание по таекуондо

Популярна гимнастичка ще бъде съдия в състезание по таекуондо
0

Боряна Калейн, която е една от най-добрите български национални състезателки по художествена гимнастика индивидуално, ще бъде съдия в турнир по таекуондо.

Новината съобщиха от Българска федерация по таекуондо на страницата си във Facebook.

„С гордост ви представяме една от най-популярните ни национални състезателки по художествена гимнaстика – Боряна Калейн, като част от журито в онлайн състезанието по пумсе „Аз тренирам таекуондо“.

Тя ще следи за артистичността и вдъхновението при финалистите в шестте отделни категории. А ослепителната Боряна определено знае как се постига успех и то – красиво! Сребърна медалистка от Световното първенство през 2018 година, носителка на златни медали от Гранд при на Бърно и Москва, многократна европейска медалистка , Боряна Калейн с удоволствие се включва в кампанията „Аз тренирам таекуондо“.

Да видим кой ще успее да я впечатли? Краен срок за участие – 27 декември. Заснемете едно ваше изиграване на пумсе (от 1 до 7) публикувайте го във Facebook или Instagram с хаштаг #2020taekwondobulgaria. Събралите най-много лайкове 10 видеа във всяка категория ще отидат на финал. Там журито ще определи най-добрите три, които ще получат парични награди от 300, 200 и 100 лева“, гласи текстът на федерацията.

Междувременно продължават откритите онлайн уроци „АЗ ТРЕНИРАМ ТАЕКУОНДО“, които се осъществяват от Посолство на Република Корея в България със съдействието на Национална спортна академия и Българска федерация по таекуондо, стил ВТ по случай 30-тата годишнина от установяване на дипломатически отношения между Република Корея и Република България.

Домакин на проявата ще бъде Димитър Аврамов, председател на Българска Професионална Таекуондо Федерация. Той е и преподавател по таекуондо в Национална спортна академия „Васил Левски“ и председател на клуб по таекуондо с много спортни постижения.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.