Начало Борба Двама родни борци продължават в репешажите за бронза

Двама родни борци продължават в репешажите за бронза

Двама родни борци продължават в репешажите за бронза
0

Георги Вангелов и Ахмед Батаев ще спорят в репешажите за бронза в своите категории на Световната купа по броба, която продължава в сръбската столица Белград.

Последните ни двама борци в свободния стил ще се опитат да спечелят първи медал за страната на шампионата при мъжете.

В категория до 61 кг.  Георги Вангелов ще има за съперник Арман Елоуян от Франция, който е пети от Световното за юноши през 2018 г. При успех то носителят на златния пояс „Дан Колов“ ще се бори за бронза срещу Мохамад Икромов (Таджикистан), втори на Азиатските игри.

При 97-килограмовите Ахмед Батаев излиза в директна битка за бронза срещу азера Шамил Зубаиров. Азерът е трети от Европейското до 23 г. през 2019 г.

Репешажите стартират в 16.30 часа българско време.

Финалите са от 19.00 часа.

Световната купа по борба може да следите ТУК.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".