Начало ММА Багата със сериозно изкачване в UFC (РАНГЛИСТА)

Багата със сериозно изкачване в UFC (РАНГЛИСТА)

Багата със сериозно изкачване в UFC (РАНГЛИСТА)
0

Благой Иванов – Багата, който е единственият настоящ български боец в UFC, се изкачи с две позиции при най-тежките в класацията на най-известната верига за смесени бойни изкуства.

От днес нашенецът е под номер 11.

Нито един друг боец в тежка категория не записва прогрес в тазседмичното обновяване на ранглистата при най-тежките.

Регрес отбелязват трима бойци. Уолт Харис слиза с позиция надолу – до 12 място, а английският боец Том Аспинал, който все още няма загуба в UFC вече е номер 13 (спад с 1 място). Той е в серия от 3 поредни успеха в най-известната ММА верига в света и общо 6 във всички организации. Последното му поражение датира от 2016 година.

Руснакът Сергей Павлович е „на ръба“ на изпадане от топ 15. Той вече е 15-и, а преди седмица беше на 14-а позиция заедно с молдовския боец Сергей Спивак.

Припомняме, че Благой Иванов все още няма изигран двубой през 2021 година. Той трябваше да влезе в  октагона на събитието UFC 260, което се проведе на 27 март като негов опонент беше Марчин Тибура.

Срещата пропадна поради контузия на родния боец в лявото коляно, която не му позволява да тренира нормално.

Други промени в топ 15 няма.

Лидер, веднага след шампиона Франсис Нгану, е бившият такъв – Стипе Миочич. Той е следван от Дерек Люис и Сирил Гане.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".