Начало Борба Кирил Милов: Сега е моментът да бъдем отговорни

Кирил Милов: Сега е моментът да бъдем отговорни

Кирил Милов: Сега е моментът да бъдем отговорни
0

Въпреки усложнената обстановка, в която се намира целият свят, националът по борба класически стил – Кирил Милов поддържа форма у дома си. Сребърният медалист в категория до 97 кг. от Световното първенство през 2018 г. и втори в Европа през 2019 г. изказа пред Boec.bg мнение относно отлагането на Олимпийските игри, епидемията от коронавирус и съумява ли да тренира в домашни условия.

Какво е мнението ти за отлагането на Олимпийските игри в Токио с 1 година?

– Според мен е добре, че отлагат Олимпийските игри. Предвид пандемията от коронавирус много от страните са в затруднено положение, но някои не са и така не всички състезатели могат пълноценно да тренират. Отлагането ще даде равен старт предвид тези които нямат квота. Те ще имат още малко време да тренират и чистят грешки, за да може да покажат най-доброто от себе си когато настъпи момента.

Какво е мнението ти за продължаващото нарастване на пандемията от коронавирус в световен мащаб?

– За коронавируса не мога да дам мнение. Не съм специалист, но мога да кажа на всички, че сега е момента да бъдем отговорни и да се пазим не само себе си а и близките и околните .

Тренираш ли и как поддържаш форма в момент, в който всеки трябва да си бъде у дома?

– В момента тренирам каквото мога извън залата: велотренажор, лицеви опори, коремни преси, подскоци на въже и ластици и като цяло наблягам на цялото тяло с каквото мога, за да не губя форма, защото после е много трудно да влезеш в ритъм. Поддържам форма с каквото мога, за да може като отмине пандемията да мога бързо да вляза във ритъм.

#ОтговорниВкъщи