Начало Борба Даниел Александров е доволен от отлагането на Олимпийските игри

Даниел Александров е доволен от отлагането на Олимпийските игри

Даниел Александров е доволен от отлагането на Олимпийските игри
0

Борецът ни Даниел Александров, сподели пред sportal.bg, че решението за отлагане на Олимпийските игри в Токио с една година, заради пандемията с коронавирус, е правилно. Националът започна много силно 2020 г., печелейки сребърен медал в категория до 82 кг., в класическия стил на Европейското първенство по борба, провело се в Рим, Италия през февруари.

За мен решението да отложат Олимпийските игри с една година е правилно, за да може да се

Снимка: Костадин Андонов

изчисти коронавирусът. Представяте ли си какво ще стане, ако само един спортист в олимпийското село е болен? Трябва след това цялото село да е под карантина. А и не можем да се готвим нормално вкъщи – тренирам, опитвам се да поддържам форма, но не е същото – няма с кого да се бориш. В момента съм като фитнес любител, а не като професионален спортист“, сподели той пред медията.

Александров трябваше да преследва олимпийска квота в категория до 77 кг, защото тази – до 82 кг. е неолимпийска. Първата квалификация за годината трябваше да се проведе в унгарската столица Будапеща, но турнирът бе отложен, както и последваща световната олимпийската квалификация в София.

unitedworldwrestling.org

„Готвехме се нормално, бяхме 15 отбора, извикаха ни и ни съобщиха, че състезанието се отлага и да търсим възможно най-бързия начин да се приберем в страната си“ , добави още „Скейтъра“.

Борецът ни на скоро стана баща и е щастлив, че в момента е със съпругата си Джанан и 3-месечната си дъщеричка Адел:

От една страна се радвам, че отложиха Олимпийските игри с една година, защото ще мога да се възстановя от контузията и да се подготвя както трябва за догодина. А освен това мога да съм със семейството си – сега няма да пропусна моментите, които се случват веднъж в живота“ , заяви щастливият татко.

„С килограмите съм горе-долу добре – около 83-84 кг. съм в момента. Не мога обаче да се потя толкова много, колкото в залата, но пак е нещо“, добави той като сподели, че редовно се чува с треньорите по телефона, които проверяват кой как тренира в извънредното положение.

#ОтговорниВкъщи