Начало Други Огромни загуби за Япония от отлагането на Игрите

Огромни загуби за Япония от отлагането на Игрите

Огромни загуби за Япония от отлагането на Игрите
0

Според експерти решението на Международния олимпийски комитет (МОК) да отложи с една година провеждането на Олимпийските игри в Токио ще донесе на Япония загуби в размер между 640 и 670 милиарда йени, което се равнява на около 5.7 милиарда евро.

Организирането на Игрите в японската столица е струвало на местната икономика около 12 милиарда евро, но неофициално се предполага, че сумата е над 20 милиарда, като голяма част от сумата идва от местните данъкоплатци.

Припомняме, че Олимпийските игри в Токио бяха отложени за 2021 година, поради глобалната пандемия от коронавирус. Това се случва за първи път в историята на най-големия спортен форум.

Ако Игрите бяха отменени, то те биха стрували на икономиката на Япония над 65 милиарда евро, но до този сценарий не се стигна. Въпреки това, три пъти в историята форумът не се е състоял – 1916 г., 1940г. и 1944 г. И трите случая са заради Първата и Втората световни войни.

Олимпийските игри в Рио де Жанейро, провели се преди 4 години, донесоха печалба от над 5 милиарда евро на Международният олимпийски комитет.

#ОтговорниВкъщи