Начало Други МОК отделя сериозна сума в помощ на спорта

МОК отделя сериозна сума в помощ на спорта

МОК отделя сериозна сума в помощ на спорта
0

Международният олимпийски комитет ще отдели 800 милиона долара за преодоляване на последствията от коноравируса и пренасрочването на Олимпийските игри в Токио за 2021-а година. Новината съобщи Томас Бах (президент на организацията) на видеоконференция след края на заседанието на изпълкома, съобщи sportal.bg.

„Обсъждахме днес въпросът как точно пандемията е повлияла на финансовото положение на Олимпийското движение. В момента не е лесно да се изчислят последствията, защото никой не знае как ще изглежда светът утре. Но изпълкомът на МОК утвърди днес пакет от подкрепящи мерки, който възлиза на 800 милиона долара. Те ще бъдат похарчени за преодоляване на последствията от COVID-19“, заяви той.

Припомняме, че Олимпийските игри в Токио трябваше да се състоят това лято от 24 юли до 9 август, но заради пандемията от коронавирус, обхванала целия свят, Игрите бяха отложени за първи път в своята история. Новите дати на провеждане, които организаторите и МОК определиха бяха от 23 юли и 8 август 2021 година.

Коронавирусът стана причина не само за преместването на Олимпийските игри за догодина, но и парализира почти всички сфери на живота. Особено силно се отрази на спорта, който буквално спря“, допълни президентът на МОК.

#ОтговорниВкъщи