Начало Борба Иво Ангелов очаква 4 квоти от класиците за Игрите в Токио

Иво Ангелов очаква 4 квоти от класиците за Игрите в Токио

Иво Ангелов очаква 4 квоти от класиците за Игрите в Токио
0

Иво Ангелов е на мнение, че националният отбор по борба – класически стил ще изпрати 4 борци на Олимпийските игри в Токио догодина. Капитанът на отбора, който е световен и европейски шампион за 2013 година, очаква ако не пълна бройка (6), то поне четирима национали да пътуват за Токио следващото лято.

35-годишният борец най-вероятно ще си оспорва място за Игрите, в категория до 60 кг.,с Едмонд Назарян който е настоящ европейски шампион при 55-килограмовите, както и с Августин Спасов, което прави много сериозна конкуренцията в най-леката олимпийска категория.

„Когато конкуренцията е по-голяма, самите ние растем. Помагаме си един на друг и е хубаво да има много момчета в една категория, защото така можем да бъдем подготвени и да поддържаме топниво. Така можем да си помагаме взаимно да вземем квоти, а след това и медали от Олимпийските игри. Еди си има собствен стил. Атрактивен е, публиката го обича и съм сигурен, че ще има много успехи на световни първенства и Олимпийски игри“ , заяви Ангелов пред БТА.

Класиците носят медали за страната на почти на всяко голямо състезание в последните 3 години като шанс за квоти за Токио имат и Кирил Милов при 97-килограмовите, който е сребърен медалист от Световното първенство през 2018 година и втори от шампионата на Стария континент за 2019 година. Даниел Александров, който е настоящ сребърен медалист от Европейското първенство в Рим при 82-килограмовите ще атакува квота за Игрите в олимпийската категория – до 87 кг. , а Айк Мнацаканян, който има 2 бронза от Световни първенства и един от Европейско ще трябва да качи 5 кг., за да влезе в олимпийската категория до 77кг.

Иво Ангелов и останалите момчета обаче са под карантина заради пандемията.

„Аз лично си тренирам и у дома. Ако е рекъл Господ, ще отида в Токио, иначе няма да съм единственият човек, който не е взел медал от Олимпийски игри. Гледам по-позитивно на нещата, защото през 2012-а, когато не взех медал от Лондон, ми беше много тежко. Мога да го нарека почти депресия. Така че, ако е рекъл Господ, ще отида в Токио и каквото стане“, завърши спортист номер 1 на България за 2013 година.

#ОтговорниВкъщи

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".