Начало Борба Армен Назарян: „Желанието ни е поне за две, три квоти за Токио“

Армен Назарян: „Желанието ни е поне за две, три квоти за Токио“

Армен Назарян: „Желанието ни е поне за две, три квоти за Токио“
0

Класиците тръгват с пълен състав за Европейското

Армен Назарян, който е треньор на националния отбор по класическа борба заяви, че иска неговите състезатели да спечелят поне две, три квоти на предстоящите олимпийски квалификации.

„Желанието ни е поне за толкова участници в Токио. Ще е по-добре и още повече да спечелим. Ако момчетата не успеят да вземат, ще взема аз да облека трикото“, призна пред „България Днес“ легендата.

В момента националите са на лагер в Тетевен, като в следващите дни те ще насочат подготовката си за Европейското първенство, което ще се проведе в Рим от 10 до 16 февруари.

„Момчетата са много добре. Нямаме контузии, само няколко борци пипнаха грип, но се оправят“, сподели Назарян.

Двукратният олимпийски шампион ще направи преборване при 82-килограмовите, за да вземе решение, кой от титулярите там ще участва в Рим.

„Имам съмнение за титулярите само в едно категория. Ще направя преборване между Даниел Александров и Светослав Николов в категория до 82 кг.“

Назарян ще разчита на доказани имена като Айк Мнацаканян, Тарек Абделслам, Кирил Милов, както и капитана Иво Ангелов.

Отиваме с цял отбор на Европейското първенство. Има още да работим върху формата“, призна той.

Легендата на българската и арменска борба тренира и своя син Едмонд Назарян, който миналата седмица дебютира при мъжете по впечатляващ начин. 18-годишният талант стана държавен шампион в категория до 55 кг. и дори взе специален приз за най-добър борец.

„В момента се готви с нас. Ако се чувства добре, ще го пуснем на Европейското първенство, защото за него няма кой знае колко турнири. Не бързаме с него. Важното е да свиква с мъжете” , завърши Назарян.

Годината е много важна като основно състезание за отбора са олимпийските квалификации. Първата от тях ще стартира на 19 март, а домакин на проявата е унгарската столица Будапеща.

Последен шанс за взимане на квоти е квалификацията в София между 30 април и 3 май.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.