Начало Борба Биляна Дудова: Отлагането на Игрите е огромен плюс за мен

Биляна Дудова: Отлагането на Игрите е огромен плюс за мен

Биляна Дудова: Отлагането на Игрите е огромен плюс за мен
0

Тези дни беше решено за първи път в историята да бъдат отложени Летни Олимпийски игри. Най-големият спортен форум, който трябва да се проведе в японската столица Токио, бе преместен за 2021 година поради разрастващата се пандемия от коронавирусна инфекция. За голяма част от спортистите това е тежка новина, но не така приема нещата един от най-големите ни таланти в борбата – Биляна Дудова. Сребърната медалистка от тазгодишното Европейското първенство в Рим, при 59-килограмовите, сподели мнение за отлагането на Игрите пред „България днес“.

За мен отлагането е огромен плюс. Радвам се, че се случи. Ситуацията не е приятна с епидемията. Необходимо е да го приемем не като минус, а като възможност за по-добро представяне“ , сподели трикратната ни европейска шампионка в три различни категории.

Дудова бе извън тепиха 6 месеца като през миналата пролет, тя се самонарани. Инцидентът я извади от борбата, но тя се завърна с нови сили.

Сегашното ми ниво няма как да бъде сравнено с предишното, което беше много високо. Сринах се почти до нулата. Необходимо беше да започна от началото. Беше изключително трудно. Надграждах с всяко следващо състезание. Оправях грешките. Подготовката ми беше много добра. Бях готова да се явя на всички турнири за квоти. Щях да дам най-доброто за Олимпийските игри. Планът беше там да бъда в топ форма. Сега ще имам още по-добра възможност да се изтренирам. Искам още на първото състезание да взема квотата. Най-голямата мечта е в Токио да се представя най-добре и да завърша на първо място“ , заяви уверено 23-годишната ни състезателка.

Малко преди началото бе отложен първият квалификационен турнир за Игрите в Токио.

„Разбрахме, че квалификацията пропада 4-5 дни преди началото. Не беше приятно, защото имаме цели, минахме тежка подготовка, но в живота всичко се случва. Трябва да си готов за всяка ситуация философски.

За мен лично е добра възможност, за да се върна към ежедневието. Ще се подготвя по-добре за следващата година стига да съм здрава. За всички спортисти по света ситуацията е подобна. Изчакваме нещата да се оправят. Сега е удобен момент да си помислим за други неща. Да отделим време за семейството. Да тренираме повече психиката. Трябва да покажем воля, характер и търпение, за да осъществим мечтите си“ , добави шампионката.

Тя не спира с тренировките в домашни условия със специалните торби за подготовка, пудовки и топки с дръжки.

„Могат да се използват във всякакви условия. Без значение дали е на двора или в стаята. Няма как да се работи за реална форма, защото е невъзможно да се прави пълен цикъл от тренировки. Но трябва да поддържаме тонус“, добави Биляна Дудова.

#ОтговорниВкъщи

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".