Начало Борба Садулаев и Воробьова ще бъдат отборни капитани на Русия на Игрите в Токио

Садулаев и Воробьова ще бъдат отборни капитани на Русия на Игрите в Токио

Садулаев и Воробьова ще бъдат отборни капитани на Русия на Игрите в Токио
0

Абдулрашид Садулаев и Наталия Воробьова бяха избрани като капитани на руския национален отбор по борба при мъжете и жените за Игрите в Токио, които ще се проведат през лятото.

Интересното е, че за момента Воробьова, която е настояща олимпийска, както и двукратна световна и трикратна европейска шампионка при 72-килограмовите, все още няма спечелена квота.

Една от причините е промяната в олимпийските категории като олимпийската такава вече е до 68 кг., а следващата е до 76 кг.

Садулаев от своя страна има осигурена квота, след като спечели титлата в категория до 97 кг. в свободния стил на Световното по борба, провело се в Казахстан през 2019 година. Това беше първа олимпийска квалификация.

„Аварския танк“ приключи 2020 година с титла на Световната купа по борба, която се проведе в Белград, Сърбия. Преди това, дагестанският борец доминира при 97-килограмовите в свободния стил, печелейки четвърта титлa от шампионата на Стария континент (2014 г., 2018 г., 2019 г., 2020 г.),а през септември беше безапелационен и на държавното първенство по борба на Русия.

24-годишният борец е настоящ олимпийски шампион (2016г.) в категория до 86 кг. Той има общо четири световни титли (2014г. , 2015г., 2018г.и 2019 г.). „Аварския танк“ спечели и на два пъти Европейските игри (2015г. и 2019 г.).

Балансът му от победи и загуби на тепиха е впечатляващ. Садулаев има 130 успеха срещу само 2 поражения (Кайл Снайдер (САЩ) и Гамзат Османов (Азербайджан)) в своята кариера.

Русия е спечелила за момента 9 квоти за Олимпийските игри в Токио от общо 18 възможни. В свободния стил „Сборная“ си е осигурила 5 визи за японската столица, при класиците – 3, а при жените – само 1 – на Екатерина Полесчук (до 50 кг.).

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.