Начало Борба Тайбе Юсеин може да бъде сред топ поставените на Игрите в Токио

Тайбе Юсеин може да бъде сред топ поставените на Игрите в Токио

Тайбе Юсеин може да бъде сред топ поставените на Игрите в Токио
0

Тайбе Юсеин, която е световна шампионка по борба от 2018 година, както и двукратна номер 1 на Стария континент, най-вероятно ще бъде сред поставените в своята категория – до 62 кг на Олимпийските игри в Токио.

Това ще позволи, на пръв поглед, по-лесни противници за родната състезателка.

Медалистката от 13 световни и европейски шампионата по борба е поставена под номер 2 в своята категория. Това е по прогнозни данни на Световната федерация по борба, които бяха публикувани на страницата им в Instagram.

Сред 6-те категории при жените, в които България ще има 4 състезателки, само Тайбе Юсеин влиза в прогнозните топ 4.

Лидер в категорията на Юсеин е настоящата номер 1 в света и един от най-доминиращите борци в последните две години – Айсулу Тинибекова от Киргизстан. На последния шампионат на планетата, състоял се в Казахстан преди 2 години, Тинибекова победи българката във финала в категорията.

В края на 2020 година Тинибекова спечели и индивидуалната Световна купа в категория до 62 кг. на турнира в Белград, Сърбия, а през тази ликува за четвърти път като азиатска шампионка, давайки общо 3 точки в 5 срещи на своите опонентки.

27-годишната състезателка по борба е смятана за голям фаворит в своята категория. Надяваме се, че „сметките няма да излезнат“ и Тайбе Юсеин да грабне единственото голямо отличие, което липсва в нейната богата спортна кариера, а именно злато от най-големия спортен форум на планетата.