Начало Борба Има дати за провеждането на олимпийските квалификации по борба

Има дати за провеждането на олимпийските квалификации по борба

Има дати за провеждането на олимпийските квалификации по борба
0

Международната федерация по борба (UWW) обяви, че олимпийските квалификации по борба ще се проведат по същото време през следващата година. Домакините и на двата турнира – Будапеща и София най-вероятно остават същите като европейската олимпийска квалификация трябва да се проведе в Унгария от 19 до 22 март, а световната олимпийска квалификация – в българската столица, от 30 април до 3 май 2021 година.

„Днес на онлайн конференция ние обсъдихме с президента на Световната федерация по борба международния календар след решението на МОК да отложи Олимпийските игри с една година. Календарът за 2021 година ще бъде с едни и същи дати като този от 2020 година. Бюрото на UWW взе това решение въз основна на новите дати за откриване и закриване на Игрите в Токио“, сподели пред ТАСС президентът на Руската федерация по борба Михаил Мамиашвили, цитиран от sportal.bg.

Припомняме, че няколко дни преди първата олимпийска квалификация по борба, бе взето решение надпреварата да не се проведе поради разрастващата се пандемия от коронавирусна инфекция в цял свят.

#ОтговорниВкъщи