Начало Борба САЩ водят по спечелени олимпийски квоти в борбата (СТАТИСТИКА)

САЩ водят по спечелени олимпийски квоти в борбата (СТАТИСТИКА)

САЩ водят по спечелени олимпийски квоти в борбата (СТАТИСТИКА)
0

Съставът на САЩ в трите стила (класически, свободен и при жените) е спечелил най-много олимпийски квоти в борбата за Игрите в Токио, които ще се проведат през лятото.

Американците са взели 15 от общо 18 възможни (18 категория – по 6 в трите стила).

На второ място, със спечели до момента 13 квоти, е руският отбор. „Сборная“ спечелиха 4 визи за Япония на Европейската олимпийска квалификация, която се състоя в края на миналата седмица в унгарската столица Будапеща.

Топ 3 допълват кубинците. Островната държава ще има минимум 12 борци на Игрите в Токио. Интересното е, че те са завоювали всички възможни квоти в класическия стил.

49 държави ще имат поне по един борец на тези Олимпийски игри. Съставът на Косово ще направи дебют в олимпийския турнир по борба. Техният борец Егзон Шала спечели квота, посредством дисквалификация на двама състезатели, нарушили антидопинговите правила на Световното първенство в Казахстан, провело се през 2019 година.

Една от най-малките страни – Сан Марино се завръща на олимпийската карта в борбата след отсъствие от 61 години. Техният представител Майлс Амине спечели квотата, завършвайки в топ 6 в категория до 86 кг. в свободния стил на Световното първенство по борба, провело се през 2019 година. То беше и първа олимпийска квалификация.

България се намира на 12 място по спечелени квоти с общо 5 до момента.

Между 2 и 4 април ще се състои Африканската олимпийска квалификация, на която финалистите във всяка категория също ще получат квоти за Токио.

От 9 до 11 април в Алмати, Казахстан ще се проведе азиатската квалификация.

Родните борци, които не са спечелили квоти на континентални квалификации, както и останалите от цял свят, ще се срещнат в София между 6 и 9 май на световната олимпийска квалификация. Това е последният шанс за спечелвани не визи за Олимпийските игри.

Ето и топ 15 по спечелени квоти за момента:

САЩ – 15 квоти

Русия – 13 квоти

Куба – 12 квоти

Турция – 8 квоти

Япония – 8 квоти

Казахстан – 8 квоти

Грузия – 7 квоти

Германия – 7 квоти

Беларус – 7 квоти

Украйна – 7 квоти

Иран – 6 квоти

България – 5 квоти

Азербайджан – 5 квоти

Унгария- 5

Китай – 5

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.