Начало Борба Тинибекова продължава да мачка противниците си

Тинибекова продължава да мачка противниците си

Тинибекова продължава да мачка противниците си
0

Айсулу Тинибекова спечели титлата в категория до 62 кг. на Азиатския шампионат по борба, който се провежда в Алмати, Казахстан. Представителката на Киргизстан даде само 3 точки на съперничките си, като не изпита трудност в нито една схватка.

Настоящата световна шампионка елиминира в първи кръг Сонам Сонам от Индия с 5:0. Последва успех над представителката на домакините – Кузнецова с 11:1, а след това и 10:0 над Куон от Южна Корея. На полуфинала Тинибекова тушира Абдирасулова от Узбекистан, а във финала надделя с 11:0 над Курелкуу от Монголия, за да вдигне поредна титла в своята кариера.

Тинибекова е най-голямата заплаха пред нашата Тайбе Юсеин за Олимпийските игри в Токио, които ще се проведат през лятото. На последния шампионат на планетата, състоял се в Казахстан преди 2 години, представителката на Киргизстан победи българката във финала в категорията.

В края на 2020 година Тинибекова спечели и индивидуалната Световна купа в категория до 62 кг. на турнира в Белград, Сърбия.

27-годишната състезателка по борба е вече четирикратна азиатска шампионка (2 пъти при 58-килограмовите и 2 – при 62-килограмовите).