Начало Борба Тайбе Юсеин се отдаде на книгите по време на изолацията

Тайбе Юсеин се отдаде на книгите по време на изолацията

Тайбе Юсеин се отдаде на книгите по време на изолацията
0

Тайбе Юсеин е използвала голяма част от времето, прекарано в извънредно положение, за да чете и да се чува със семейството си. Една от най-добрите ни състезателки по борба сподели това в рубриката на Пресклуб „България“ – „Един ден на…“. Тя разказа как преминава един нейн тренировъчен ден в извънредното положение, в което се намира страната, а и целия свят поради разрастващата се пандемия от коронавирусна инфекция. Юсеин говори и дали е добре за България това, че Олимпийските игри бяха отложени с 1 година. (Тя е единственият роден представител в борбата със спечелена квота за Игрите до този момент).

Здравей Тайбе, как прие новината за отлагането на Олимпийските игри? По-добре ли е или по-лошо за състезателите, които вече бяха спечелили квота?

– След като бързо се влоши ситуацията с COVID-19, новината за отлагането на Олимпийските игри бе очаквана. Приемам го като възможност да подобря уменията си и да стана още по-силна.

Как тренираш в условията на изолация – какво ти харесва и какво не при подготовката вкъщи?

– Тренирам вкъщи, като правя тренировки онлайн под зоркия поглед на треньора ми. Харесва ми, че мога да поддържам добра форма дори и като се подготвям у дома. Не ми харесва, че не мога да практикувам любимия си спорт – борбата.

Поддържаш ли контакти с твоите съотборнички, обменяте ли идеи и методика за по-ефективна подготовка и възстановяване?

– Държим връзка с всички от националния отбор, говорим си всеки ден, подкрепяме се взаимно. Всички чакаме с нетърпение да се видим и да започнем тренировки в залата.

Сега, когато всички сме принудени да си стоим у дома, как обикновено протича един ден на Тайбе Юсеин?

– Както всеки един ден преди пандемията от коронавируса, само че вместо да ходя на тренировки и на лагери, се подготвям у дома.

Какъв хранителен режим спазваш сега по време на изолация? Какви храни предпочиташ и кой ги готви?

– Не спазвам никакви диети в момента. Ям каквото ми се яде и колкото ми се яде! Мога да готвя и сама си приготвям храната.

Откри ли някакъв нов талант у себе си сега, когато си извън залата за тренировки?

– Нови таланти не съм открила, не съм и търсила, но това бе много подходящо време да се отдам на страстта си към книгите.

Има една българска поговорка за такива времена – „Всяко зло за добро“. Кое е доброто за теб сега?

– За мен най-доброто в тази ситуация е, че си стоях вкъщи и имах възможност да прекарам повече време със семейството си.

#ОтговорниВкъщи