Начало Видео Клуб „Щит“ и карате манията в Нови Искър (ВИДЕО)

Клуб „Щит“ и карате манията в Нови Искър (ВИДЕО)

Клуб „Щит“ и карате манията в Нови Искър (ВИДЕО)
0

В предаването „BOEC.BG“ ви представихме поредния боен клуб, който възпитава малки и големи в духа и ценностите на бойните изкуства.

Спортен клуб „Щит“ започва да развива дейност на територията на район Нови Искър през 2009-та. В момента клубът разполага с пет зали в пет отделни населени места на територията: Кумарица, Негован, Доброславци, Чепинци и Нови Искър.

Треньорите в клуба работят с всички възрастови групи – от деца до мъже и жени. Според старши треньора Павел Стоянов, освен състезателна дейност, те имат и важна социална мисия. Сега има около 130 състезатели, за коита залата често се оказва тясна. Надеждата е един ден да разполагат с по-просторно и комфортно място.

Спортен клуб „Щит“ е свързан и със спортното училище „Генерал Владимир Стойчев“ и предлага продължаване на обучението на деца след 7-ми клас, тъй като в Нови Искър има само основни училища.

СК „Щит“ е един от клубовете, заявили участие в Националното първенство в олимпийското карате за всички възрастови групи (17-18 април), което ще се проведе в тренировъчната зала на „Арена Армеец“. Тимът от Нови Искър ще участва с всички налични състезатели, а надеждите са отново за класиране в топ 5 на отборите.