Начало Други Двама родни джудисти на тепиха в Лисабон днес

Двама родни джудисти на тепиха в Лисабон днес

Двама родни джудисти на тепиха в Лисабон днес
0

Двама българи ще видим в съботния ден на татамито на Европейското първенство по джудо за мъже и жени. Надпреварата се провежда в Лисабон, Португалия, със заявки от 45 държави и 359 джудисти.

В категория при 73 килограма, мъже, ще видим младия ни представител Марк Христов. Сребърният медалист от световното първенство при кадетите има изключително тежка задача, а за призовите места се впускат общо 34 джудисти. Първият му противник е Фабио Базиле от Италия. Базиле е олимпийски шампион от Игрите в Рио де Жанейро през 2016-та, но в категория до 66 килограма. Към момента заема 13-то място в ранглистата на горната категория. 26-годишният италианецът показа много добра форма от началото на годината, като завоюва първото място в Гран при на Анталия този месец.

В следващата категория, при 81-килограмовите, в битка за медалите се впуска двукратният европейски сребърен медалист Ивайло Иванов. В неговата категория има подадени и най-много заявки – 39. За радост на голямата ни надежда за медал от Токио, първият му съперник би трябвало да е лесно преодолим. Иванов очаква победителя от мача между Оскари Макинен от Финландия (143-ти в ранглистата) и Павел Дръзмал от Полша (183-ти).

Следете boec.BG за новините от Европейското първенство по джудо в Лисабон!